WITTE WIJNEN

Pinot Gris 2014 75cl 29.50€ / 37.5cl 21.25€

Maison Dopff & Irion, Alsace – Frankrijk
Frisse aroma’s van citroenzeste doorspekt met kaneel en beienwas. Rassige droge Pinot Gris met elegant fruit en zuivere aciditeit. Gastronomische wijn.

Saint Véran ‘Domaine de la Creuze Noire’ 2015 31.50 €

Dominique et Christine Martin à Leynes, Bourgogne – Frankrijk
Frisse en levendige Chardonnay zonder houtgebruik; aroma’s van witte bloemen en rijpe witte perziken.
Mooi harmonieus en gestructureerd in de mond. Het rijpe witte vruchtvlees van de perzik wordt wonderwel ondersteund door een ultra zuivere aciditeit. Heerlijke frisse opener.

Chablis ‘Premier Cru Beauroy’ 2014 37.50 €

Domaine Alain Geoffroy, Beine – Frankrijk
Witgouden kleur met licht groene reflecties. Zeer rijke doch elegante neus van boeketje bloemen en verse fruitsla. Elegantie en materie in de mond: dezelfde fruitbende met een fijne minerale finale typeert deze gastronomische cru.

Sancerre Blanc ‘Vieilles Vignes’ 2015  75cl 36.50€ / 37.5 cl 24.25€

Domaine Christian Salmon à Bué, Loire – Frankrijk
Intense ‘cripsy’ aroma’s van limoen en munt. De mond volgt met een onberispelijke balans tussen fruit, finesse en mineraliteit. Lange, elegante afdronk van citrus in het algemeen en limoen in het bijzonder.

Côtes du Rhône Blanc 2015 25.50 €

Famille Perrin, Rhône – Frankrijk
Blend van Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne en Viognier. Zeer florale neus met delicate toetsen van wit steenfruit en wat appel. Rijke mondaanzet met rijpe perzik en een frisse minerale toets. Heerlijke lange finale.

Petra Unger ‘Gruner Veltliner Ziesel 2016 29.50 €

DAC Kremtal – Oostenrijk

Fantastisch pepertje in de neus, strak en kurkdroog. Puntige aanzet zoals we het graag hebben. Witte peper komt terug in de mond omwalst door een loepzuivere minerale toets.

Basa ‘ Vinos Telmo Rodriguez’ 28.50 €

DO Rueda – Spanje
100% Verdejo met aroma’s van vers gemaaid gras, buxus en vooral limoen. Expressieve mond met opnieuw een citrusfestival, hypernerveus en grassig. Mond eindigt volrond met Sauvignon allures. Zeer lekkere Verdejo!

Sogno ‘Pecorino Colline Pescaresi IGT’ 2015 27.50 €

Platinum, Cantina di Coropoli, Abruzzen-Italië
100% Pecorino. Strogele wijn met aroma’s van rijpe zoete appel. Een uitzonderlijke Pecorino met een breed spectrum aan aroma’s en smaken. Vooral de pittige mondvulling en uitzonderlijke frisheid zijn eerder zeldzaam te vinden.

Tapiz ‘Chardonnay’ 2015 25.50 €

Bodega Tapiz, Mendoza – Argentinië
Pure Chardonnay waarvan 6% de fermentatie ondergaat in tweede en derde Jaars Franse eik. Intense aroma’s van witte perzik en peer met een vleugje vanille. Zeer mooie uitgebalanceerde mond met een ronde aanzet en een verfrissende aciditeit.

Beaumont ‘Chenin Blanc’ 2016 24.95 €

Beaumont Family, Bot River – Zuid Afrika
Houtloze Chenin met aroma’s van tropisch fruit, citrus en venkel. Bakken vol fruit in de mond met een schitterende balans tussen zuur en zoet.

ROSÉ WIJNEN

Domaine Tropez Rosé 2014 27.00 €

Domaine Tropez, Côtes de Provence – Frankrijk
Blend van 60% Grenache en 40% Cinsault met een opvoeding op droesem. Elegante aroma’s van witte perzik en citrus. Lekkere harmonieuze mondaanzet met een lange intense finale.